fr1man'a kolejne przygody z kompami - odc. #4
Moderator: Sztab
fr1man'a kolejne przygody z kompami - odc. #4
Elo!
Laptop z Vistą 32bit. Karta wi-fi działa, sieci widzi, stery są, żadnych konfliktów sprzętowych, w Menadżerze urządzeń wszystko OK. Nie chce się z żadną podłączyć. Łączy, łączy i wywala komunikat że nie można połączyć. Diagnoza nic nie daje.
Jakieś pomysły ?
Laptop z Vistą 32bit. Karta wi-fi działa, sieci widzi, stery są, żadnych konfliktów sprzętowych, w Menadżerze urządzeń wszystko OK. Nie chce się z żadną podłączyć. Łączy, łączy i wywala komunikat że nie można połączyć. Diagnoza nic nie daje.
Jakieś pomysły ?

- Slo1kDz3mu
- Articles: 0
- Reactions:
Re: fr1man'a kolejne przygody z kompami - odc. #4
A w sieciach nie ma założonej blokady na nieznane adresy MAC kart sieciowych?

Mniej więcej takie ustawienia mam w linksysie (nie z obrazka, obrazek z sieci) i każdy, kto chce u mnie korzystać z wifi musi mi podać adres MAC.

Mniej więcej takie ustawienia mam w linksysie (nie z obrazka, obrazek z sieci) i każdy, kto chce u mnie korzystać z wifi musi mi podać adres MAC.

Niee to nie to. Wszystkie inne urządzenia łączą się bez problemu. Odpaliłem Windowsa 7 z live cd i jest to samo. Podejrzewam że to wina sprzętu jednak.

inne stery sprobowac mozesz... alno jak masz to karte wifi na usb czy zadziala
ewentualnie udostepnij net z smartfona i sprawdz
ewentualnie udostepnij net z smartfona i sprawdz
Figimli pisze:inne stery sprobowac mozesz... alno jak masz to karte wifi na usb czy zadziala
Próbowałem inne stery. To samo. Karty wi-fi innej nie mam.
Figimli pisze:ewentualnie udostepnij net z smartfona i sprawdz
To samo. Widzi sieć, ale nie łączy.

a po kablu mozesz sie polaczyc?
Tak po kablu działa normalnie. I przez DHCP i ręcznie IP też.

- Slo1kDz3mu
- Articles: 0
- Reactions:
Masz dostęp do ustawień routera wifi? Jeżeli tak, to poszukaj zakładki "Listen" i zobacz, czy pojawia się ten laptop po włączeniu. Może być, że moduł wifi jest zjebany.

Slo1kDz3mu pisze:Masz dostęp do ustawień routera wifi? Jeżeli tak, to poszukaj zakładki "Listen" i zobacz, czy pojawia się ten laptop po włączeniu. Może być, że moduł wifi jest zjebany.
Jest coś takiego. Nie widzi go.
Drugiego laptopa i smartfony widzi.

diagnoza modul wifi na usb za 10-50 zl. za duzo chyba zachodu na zabawe w naprawe