World War III - poradniki

Moderator: Sztab

Awatar użytkownika
fr1maN666
Posty: 3885
Rejestracja: 13 kwie 2015, 17:25
Ilość Plusów: 2037
Lokalizacja: Kraśnik

World War III - poradniki

Postautor: fr1maN666 » 28 paź 2018, 17:48

Obrazek
Awatar użytkownika
versedii
Posty: 1689
Rejestracja: 31 gru 2015, 23:02
Ilość Plusów: 396
Lokalizacja: Cieszyn

Re: World War III - poradniki

Postautor: versedii » 31 paź 2018, 10:46

Wczoraj odkryłem, że fragi/błyskowe można strzelać na podłodze i odlatują od Ciebie :D
Obrazek
Awatar użytkownika
versedii
Posty: 1689
Rejestracja: 31 gru 2015, 23:02
Ilość Plusów: 396
Lokalizacja: Cieszyn

Re: World War III - poradniki

Postautor: versedii » 02 lis 2018, 15:00

https://www.reddit.com/r/WorldWar3Commu ... tuttering/



Engine.ini:

//jcStani's FPS Config v0.3
How To Use
First open run and type %appdata%
It opens you up to Roaming click back to AppData in the top
Once your there follow this path to your Engine file
\AppData\Local\WW3\Saved\Config\WindowsNoEditor
Now remove your old Engine file and put this one
Thats it happy fragging:)
Updated 11/1/2018

[Core.System]
Paths=../../../Engine/Content
Paths=%GAMEDIR%Content
Paths=../../../WW3/Plugins/AnimationExtender/Content
Paths=../../../WW3/Plugins/ImpostorBaker/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/Editor/BlueprintMaterialTextureNodes/Content
Paths=../../../WW3/Plugins/Wwise/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/2D/Paper2D/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/Editor/CryptoKeys/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/Enterprise/DatasmithContent/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/Media/MediaCompositing/Content

[/script/engine.renderersettings]
r.DefaultFeature.MotionBlur=False
r.LightFunctionQuality=0
r.ShadowQuality=0
r.Shadow.CSM.MaxCascades=1
r.Shadow.MaxResolution=512
r.Shadow.RadiusThreshold=0.1
r.Shadow.DistanceScale=2
r.Shadow.CSM.TransitionScale=1
r.DistanceFieldShadowing=0
r.DistanceFieldAO=0
r.DepthOfFieldQuality=0
r.RenderTargetPoolMin=300
r.LensFlareQuality=0
r.SceneColorFringeQuality=0
r.EyeAdaptationQuality=0
r.BloomQuality=0
r.FastBlurThreshold=0
r.Upscale.Quality=0
r.TonemapperQuality=0
r.LightShaftQuality=0
r.TranslucencyLightingVolumeDim=24
r.RefractionQuality=0
r.SSR.Quality=0
r.SceneColorFormat=3
r.TranslucencyVolumeBlur=0
r.MaterialQualityLevel=0
r.SSS.Scale=0
r.SSS.SampleSet=0
r.EmitterSpawnRateScale=0.75
r.Streaming.MipBias=2.5
r.MaxAnisotropy=0
r.DetailMode=0
r.AmbientOcclusionLevels=0
r.TranslucentLightingVolume=0
r.Streaming.Boost=0
r.Streaming.PoolSize=0
r.Streaming.LimitPoolSizeToVRAM=1
r.Streaming.DefragDynamicBounds=1
r.FinishCurrentFrame=0
r.bForceCPUAccessToGPUSkinVerts=True
r.CreateShadersOnLoad=1
r.Shaders.Optimize=1
r.Shaders.FastMath=1
r.UseShaderCaching=1
r.UseShaderPredraw=1
r.AccelPredrawBatchTime=0
r.Streaming.FramesForFullUpdate=60
Obrazek
Awatar użytkownika
fr1maN666
Posty: 3885
Rejestracja: 13 kwie 2015, 17:25
Ilość Plusów: 2037
Lokalizacja: Kraśnik

Re: World War III - poradniki

Postautor: fr1maN666 » 02 lis 2018, 15:17

versedii pisze:https://www.reddit.com/r/WorldWar3Community/comments/9tgye7/ww3_fps_guide_to_optimization_reduce_stuttering/



Engine.ini:

//jcStani's FPS Config v0.3
How To Use
First open run and type %appdata%
It opens you up to Roaming click back to AppData in the top
Once your there follow this path to your Engine file
\AppData\Local\WW3\Saved\Config\WindowsNoEditor
Now remove your old Engine file and put this one
Thats it happy fragging:)
Updated 11/1/2018

[Core.System]
Paths=../../../Engine/Content
Paths=%GAMEDIR%Content
Paths=../../../WW3/Plugins/AnimationExtender/Content
Paths=../../../WW3/Plugins/ImpostorBaker/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/Editor/BlueprintMaterialTextureNodes/Content
Paths=../../../WW3/Plugins/Wwise/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/2D/Paper2D/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/Editor/CryptoKeys/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/Enterprise/DatasmithContent/Content
Paths=../../../Engine/Plugins/Media/MediaCompositing/Content

[/script/engine.renderersettings]
r.DefaultFeature.MotionBlur=False
r.LightFunctionQuality=0
r.ShadowQuality=0
r.Shadow.CSM.MaxCascades=1
r.Shadow.MaxResolution=512
r.Shadow.RadiusThreshold=0.1
r.Shadow.DistanceScale=2
r.Shadow.CSM.TransitionScale=1
r.DistanceFieldShadowing=0
r.DistanceFieldAO=0
r.DepthOfFieldQuality=0
r.RenderTargetPoolMin=300
r.LensFlareQuality=0
r.SceneColorFringeQuality=0
r.EyeAdaptationQuality=0
r.BloomQuality=0
r.FastBlurThreshold=0
r.Upscale.Quality=0
r.TonemapperQuality=0
r.LightShaftQuality=0
r.TranslucencyLightingVolumeDim=24
r.RefractionQuality=0
r.SSR.Quality=0
r.SceneColorFormat=3
r.TranslucencyVolumeBlur=0
r.MaterialQualityLevel=0
r.SSS.Scale=0
r.SSS.SampleSet=0
r.EmitterSpawnRateScale=0.75
r.Streaming.MipBias=2.5
r.MaxAnisotropy=0
r.DetailMode=0
r.AmbientOcclusionLevels=0
r.TranslucentLightingVolume=0
r.Streaming.Boost=0
r.Streaming.PoolSize=0
r.Streaming.LimitPoolSizeToVRAM=1
r.Streaming.DefragDynamicBounds=1
r.FinishCurrentFrame=0
r.bForceCPUAccessToGPUSkinVerts=True
r.CreateShadersOnLoad=1
r.Shaders.Optimize=1
r.Shaders.FastMath=1
r.UseShaderCaching=1
r.UseShaderPredraw=1
r.AccelPredrawBatchTime=0
r.Streaming.FramesForFullUpdate=60


Sprawdzałeś ?
Obrazek
Awatar użytkownika
WillNR
Posty: 312
Rejestracja: 25 kwie 2015, 0:12
Ilość Plusów: 161
Lokalizacja: Warszawa

Re: World War III - poradniki

Postautor: WillNR » 15 lis 2018, 13:55

Panowie, kupiłem to WW3, ale mam problem z odpaleniem. Mianowicie po ekranie ladowania nastepuje black screen i nic sie absolutnie nie dzieje, nawet nie ma muzyki z menu. Ktoś coś poradzi ?
Awatar użytkownika
sp0q
Posty: 3702
Rejestracja: 05 kwie 2015, 22:02
Ilość Plusów: 1534
Lokalizacja: Twoja matka

Re: World War III - poradniki

Postautor: sp0q » 15 lis 2018, 14:04

Refund.
Call me GypsyMalaga. Prepare your anus for boarding.
snufkin90 pisze:spoq.... Ty jesteś jak japońskie pornole...
Awatar użytkownika
versedii
Posty: 1689
Rejestracja: 31 gru 2015, 23:02
Ilość Plusów: 396
Lokalizacja: Cieszyn

Re: World War III - poradniki

Postautor: versedii » 15 lis 2018, 14:07

WillNR pisze:Panowie, kupiłem to WW3, ale mam problem z odpaleniem. Mianowicie po ekranie ladowania nastepuje black screen i nic sie absolutnie nie dzieje, nawet nie ma muzyki z menu. Ktoś coś poradzi ?



A ekran Connecting to WW3 network masz?

Spróbuj zrobić grę do okna jak masz ten czarny.

Generalnie pierwszy raz słyszę o tym problemie, poszukam czegoś.

Logi by się też przydały jakbyś wrzucił.
Obrazek
Awatar użytkownika
WillNR
Posty: 312
Rejestracja: 25 kwie 2015, 0:12
Ilość Plusów: 161
Lokalizacja: Warszawa

Re: World War III - poradniki

Postautor: WillNR » 15 lis 2018, 14:24

Właśnie po ekranie loading co jest tych dwóch sołdatów nie mam nic. Czarny ekran i tyle. Nie ma zadnego napisu connecting czy coś...
A i alt + enter do okna nie daje nic.
Awatar użytkownika
versedii
Posty: 1689
Rejestracja: 31 gru 2015, 23:02
Ilość Plusów: 396
Lokalizacja: Cieszyn

Re: World War III - poradniki

Postautor: versedii » 15 lis 2018, 15:09

Zweryfikuj pliki przez Steam na start.

A ile czekales na tym czarnym ekranie?
Czy wybrales region czy po prostu auto? Jak uruchamiasz gre z biblioteki wybierz EU servers.
Obrazek
Awatar użytkownika
WillNR
Posty: 312
Rejestracja: 25 kwie 2015, 0:12
Ilość Plusów: 161
Lokalizacja: Warszawa

Re: World War III - poradniki

Postautor: WillNR » 15 lis 2018, 15:22

Auto. Weryfikowalem pliki i nic
Awatar użytkownika
versedii
Posty: 1689
Rejestracja: 31 gru 2015, 23:02
Ilość Plusów: 396
Lokalizacja: Cieszyn

Re: World War III - poradniki

Postautor: versedii » 15 lis 2018, 15:37

Ile czekosz na tym ekranie czarnym?

Zostaw to na jakies 5-10 minut niech se chodzi.

Wybierz stricte EU serwery z biblioteki jak startujesz grę.
Obrazek
Awatar użytkownika
WillNR
Posty: 312
Rejestracja: 25 kwie 2015, 0:12
Ilość Plusów: 161
Lokalizacja: Warszawa

Re: World War III - poradniki

Postautor: WillNR » 15 lis 2018, 17:54

Ruszyło :) po 20 min co prawda ale weszlo do menu
Awatar użytkownika
WillNR
Posty: 312
Rejestracja: 25 kwie 2015, 0:12
Ilość Plusów: 161
Lokalizacja: Warszawa

Re: World War III - poradniki

Postautor: WillNR » 16 lis 2018, 15:48

Ok, teraz inny problem. Gra jest niegrywalna. Nawet w menu się przycina, a po załadowaniu mapy to juz wogóle... Nie wiem w czym tkwi problem, bo stery mam najnowsze, ustawienia pomieszane high z medium a mój komp :
Fx8350 ,r9280x 8gb ram ...
Jakieś pomysły ? Bo już mi trochę ręce opadają do tego...

Edit:
Nawet na low jak poustawiałem to spadki do 8 klatek i podobne cuda . Do tego gra wtedy wygląda jak kupa. Jest w tym momencie niegrywalna dla mnie.
Awatar użytkownika
sp0q
Posty: 3702
Rejestracja: 05 kwie 2015, 22:02
Ilość Plusów: 1534
Lokalizacja: Twoja matka

Re: World War III - poradniki

Postautor: sp0q » 16 lis 2018, 16:45

sp0q pisze:Refund.
Call me GypsyMalaga. Prepare your anus for boarding.
snufkin90 pisze:spoq.... Ty jesteś jak japońskie pornole...
Awatar użytkownika
fr1maN666
Posty: 3885
Rejestracja: 13 kwie 2015, 17:25
Ilość Plusów: 2037
Lokalizacja: Kraśnik

Re: World War III - poradniki

Postautor: fr1maN666 » 16 lis 2018, 18:36

No niestety Twój proc to średniowiecze i 8 Gb Ramu to trochę mało do tej gry. No i niestety ale to early access - optymalizacja jest pizdowata.
Obrazek
Awatar użytkownika
versedii
Posty: 1689
Rejestracja: 31 gru 2015, 23:02
Ilość Plusów: 396
Lokalizacja: Cieszyn

Re: World War III - poradniki

Postautor: versedii » 16 lis 2018, 23:17

Performance Boost opcje masz włączone w Video?
Obrazek
Awatar użytkownika
WillNR
Posty: 312
Rejestracja: 25 kwie 2015, 0:12
Ilość Plusów: 161
Lokalizacja: Warszawa

Re: World War III - poradniki

Postautor: WillNR » 17 lis 2018, 13:16

Włączone. Może i proc średniowiecze, ale jakoś bf V i inne gry chodzą bez problemu i przycinek. Dlatego o to się wkurwiam.
Awatar użytkownika
versedii
Posty: 1689
Rejestracja: 31 gru 2015, 23:02
Ilość Plusów: 396
Lokalizacja: Cieszyn

Re: World War III - poradniki

Postautor: versedii » 17 lis 2018, 15:52

wlacz manualne pliki stronicowania 8-12GB, najlepiej na SSD
Obrazek

Wróć do „World War III”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości