[bbvideo=560,315]https://www.youtube.com/watch?v=ZZYwbbQY7eA[/bbvideo]
POD ŻADNYM POZOREM TEGO NIE OGLĄDAJCIE. JA LEDWO WYTRWAŁEM I POD KONIEC JUŻ MI SIĘ NIEDOBRZE ROBIŁOW skrócie:
"ZNAJDŹKI":
- na początek 20 nowych baretek (w przyszłości będzie więcej) dostępne przez cały czas (w przeciwieństwie do medali). Za zdobycie każdej 300 pkt XP
- w kolejnych aktualizacjach "tony" nowego badziewia do odblokowania
- podniesienie maksymalnego poziomu klasy do 50 (obecnie 10) a w nagrodę nowe ikonki i nieśmiertelniki (za 20,30,40,50 poziom) w kolorze brązu, srebra i złota. Rangi podniesiono dla wszystkich klas w grze, również elitarnych.
Mój obiektywny komenarz
Jeżeli któś juz zdobył 10 lvl na danej klasie i zdobywał punkty dalej to zostaną one z dniem dzisiejszym wliczone i wzrośnie wam poziom klasy. W moim przypadku wyliczyło mi 30 lvl na szturmowcu
- 8 elitarnych kodeksów za 500 zabić konkretnym modelem broni. Za zdobycie każdego kodeksu 25000 pkt XP
- dodatkowe nieśmiertelniki świąteczne w tym walentynkowy (no kurw@ mać to jest ważne info)
-
SERWERY:
- w końcu będzie można kogoś zbanować lub kopnąć na własnym serwerze. Ale opcja dostępna tylko i wyłącznie dla administratora. Votekick nie uświadczymy w najbliższym czasie.
- będzie można głosować na kolejną mapę. Już nie będziemy głosować z poziomu czatu tylko z poziomu UI po zakończeniu rundy. Do wyboru mają być dwie losowo
(chyba) wybrane mapy z listy ustawionej na serwerze. Początkowo dostępnie tylko na prywatnych serwerach jako opcja. Z czasem może zagości na oficjalnych.
- możliwość wyłączenia bądź włączenia behemota
- możliwość wyłączenie bądź włączenia respa tylko na squad liderze
Mój subiektywny komentarz
Ogólnie kolesie totalnie niezorientowani w temacie serwerów. Oglądając to wideo dochodzę do wniosku że mogli posadzić tam panią Krysię z warzywniaka i prezentowałaby podobny poziom wiedzy na temat serwerów.
BRONIE:
- buff dla Martini (ale chyba z 5 razy zaznaczyli że tylko troszeczkę i ta niepewność w głosie...) - podniesione uszkodzenia w przedziale 30-80 metrów (ale tylko troszeczkę)
- poprawki dla strzelb (ale znowu wyszła niekompetencja bo kolesie w sumie nie wiedzą jakie) a tak w ogóle to nienawidzą gości co grają strzelbami...
- zmniejszenie czasu oczekiwana na reaktywacje gazu w pojazdach
- skrócenie działania gazu z 22 sekund do 15 sekund a tak w ogóle to bardziej od gości ze strzelbami nienawidzą gości z strzelbami i gazem...
- gaz nadal przedostaje się przez ściany
- zmniejszenie zasięgu szabli kawalerzysty
INNE:
- ulepszenia i poprawki dla UI ale żadnych konkretów
- to samo odnośnie balansu i zmian dla narzędzi zagłady
- jakaś tam zmiana dla pojazdów która zapobiegnie przejęciu przez jeden zespół pojazdów wroga (również zero konkretów)
- nowe animacje dla broni
- poprawki w warstwie audio
- poprawki dla spectatora
- niekończące się poprawki kodu sieciowego (dla wtajemniczonych netcode)
- poprawki dla przypisywania klawiszy (w wersji PC)
-
CTE:
- zapisy do CTE dostępne przez aplikację na smarkfona lub przez UI w grze (ale to drugie to tak do końca nie wiadomo kiedy)
- wszystkie dlc pojawią się szybciej na CTE
- możliwe że jeszcze w tym tygodniu pojawi się dostęp do pierwszego dlc na CTE (ale gość jest daleki od składania obietnic)
Subiektywnego komentarza ciąg dalszy
Ogólnie cała ta prezentacja przygotowana mniej więcej jak kierowcy BOR-u w Polsce. Posadzili czterech kolesi, którzy nie do końca byli zorientowani w istotnych szczegółach odnośnie aktualizacji (żeby nie było nie oczekuję od nich informacji czy odrzut kolibrii zmienił się z 0,0002 na 0,00254). Monetami było widać, że nie mają pomysłu na poprowadzenie tego "szoł". Kilka razy mieli też rzucić na ekran planszę z bardziej szczegółowymi informacjami ale i to nie wyszło. Na początku byłem skłonny uwierzyć że wiąże ich NDA. Ale z czasem zmieniłem zdanie. Widać, że ĘĄ ewidentnie cierpi na brak wykwalifikowanej osoby która mogłaby koordynować kontakty ze społecznością i przygotowywanie takich oficjalnych prezentacji.
Frazy klucze powtarzane do porzygu:
- "jesteśmy podekscytowani"
- "nie możemy się doczekać"
- "więcej w przyszłości"
- "słuchamy was (społeczności)"
- "jesteśmy z tego powodu bardzo szczęśliwi (wstawić sobie dowolny powód a oni na bank będą szczęśliwi)"
Chyba przechodzą z tego jakieś szkolenia.